Нов Дългодействащ емолиент за тяло с 10% урея

Дългодействащ емолиент за тяло с 10% урея

IS28

Нов продукт

URELIA 10

Дългодействащ емолиент за тяло, с 10% урея

Опаковка: 150ml.

Повече детайли

20 Артикула

27,00 лв

Повече информация

Показания: Суха кожа с лющене.

Начин на приложение: Да се нанася няколко пъти на ден, върху суха и почистена кожа! Да се избягва директния контакт с очите!

Състав: 

  • 10% урея – премахва люспите и нормализира деленето на клетките, хидратира кожата и  благоприятства проникването на активните съставки.
  • 1% Xpertmoist (серин, аланин и пролин) Образува молекулярен оклузивен филм, който намалява Транс­епидермалната загуба на вода (ТЕЗВ). Основните му съставки са:
    – екстракт от Pseudoalteromonas – бактериален щам от кал от остров Крал Джордж в Антарктика. Представлява пептид, съдържащ 3 аминокиселини (глицин, хистидин и лизин), които благопри­ятстват хидратацията и образуването на колаген;
    – неутрални aминокиселини (серин, аланин и пролин) – ос­новна съставка на Естествения овлажняващ фактор (NMF). Способ­стват за възстановяване на стратум корнеум и увеличават задър­жането на вода в епидермиса.
  • Aлфа-хидрокси киселини ( млечна и лимонена) – кераторегулиращ ефект
  • Натриев хлорид – кераторегулиращ и хидратиращ ефект. Комби­нацията от урея и натриев хлорид има овлажняващ ефект, който е много по-силен от самостоятелната урея. Уреята и натриевият хлорид действат синергично, защото йоните на натриевия хлорид намаляват кристализацията на уреята
  • 5% растителен глицерин, 4,5% бял восък, 1% масло от карите

Без парабени, феноксиетанол и ароматизатори!