Нов Спрей против гъбички по ноктите

Спрей против гъбички по ноктите

FL001

Нов продукт

ФУНГАЛИКС ФОРТЕ, спрей против гъбички по ноктите 30 ml.

Повече детайли

14 Артикула

36,75 лв

Повече информация

Гъбичните инфекции могат да засегнат цялото тяло. Нормално е гъбичките да присъстват в и по тялото, заедно с различни бактерии. Само когато гъбичките започнат да се размножават усилено или да проникнат в кожата, и ноктите, (най-често при близък контакт или травма), може да се говори за гъбична инфекция. Най-често това е Онихомикозата, (наричана още Tinea unguium), която засяга ноктите на ръцете или краката. Известно е, че гъбичните инфекции се развиват с течение на времето и всяка разлика в начина, по който изглежда или се усеща нокътя, често в началото е едва доловима.

Онихомикоза

НокътСпоред Международната асоциация по микология при хора и животни (ISHAM), онихомикозата е инвазивна гъбична инфекция на ноктите. Тя се появява по ноктите на ръцете или краката и представлява 50% от всички заболявания на ноктите. Рискът от тази инфекция се увеличава с напредване на възрастта. Причинители са дерматофити, дрожди или недерматофити. Терминът Tinea Unguium се използва за онихомикоза, причинена от дерматофити. Въпреки това, Tinea Unguium и Онихомикозата често се считат за синоними. Засегнати от онихомикозата са около 10% от общата популация и 40% при възрастните хора (вероятно поради по-слаба имунна система, по-ниска активност или невъзможност за поддържане на добра хигиена на краката). През последните годиин честотата при по-младите хора се увеличава, поради лошите хранителни навици, спорта и прекомерния престой във вода (басейн, сауна, парна баня). Изследванията показват, че по-голямата част от причинителите са дерматофити, докато дрождите и недерматофитите са само около 10%.

Дерматофити

Дерматофитите са гъбички, които се нуждаят от кератин за своя растеж. Тези гъбички могат да причинят инфекции на кожата, косата и ноктите. Дерматофитозата се нарича „Tinea“. Дерматофитите са най-често срещаните гъбички при хората. Те са нишковидни по форма, могат да се разпаднат и използват кератин, като хранителна основа.

Дерматофитите се разделят на:

  • 1. Трихофитон
  • 2. Епидермофитон
  • 3. Микроспорум

Trichophyton съдържа най-голям брой видове. Най-често срещаните са: Trichophyton Rubrum и Trichophyton Mentagrophytes. Родът Epidermophyton съдържа само един вид: E. floccosum.

Патентован продукт в спрей-форма, предназначен за профилактика и лечение на гъбички по ноктите. Той е изключително ефективен, тъй като прониква под нокътната плочка и достига матрикса на нокътя. По този начин се спира процеса на унищожаване на здравите клетки.

FUNGALIX FORTE е уникален продукт с патентована формула. Той е ефективно използван и тестван повече от 12 години, и е показал, че е ефективен при унищожаването както на гъбички, така и на дрожди, и бактерии. FUNGALIX FORTE е лесен за употреба и хигиеничен, поради спрей-формата си.

FUNGALIX FORTE унищожава инфекцията в дълбочина, достигайки до нокътния матрикс. Нарастването на нокътя започва от неговия матрикс. Прониквайки в дълбочина, този продукт дава възможност на ноктите да израстват здрави.
FUNGALIX FORTE съдържа натриев бензоат, който е широко известен като добавка в хранително-вкусовата промишленост. Там той се използва най-вече като консервант, поради свойствата му да убива гъбички, дрожди и бактерии. Лимонената киселина успокоява кожата, а пантенолът (провитамин B5) повишава еластичността на ноктите и ускорява растежа им.

Начин на употреба

FUNGALIX FORTE е лесен и хигиеничен за употреба! Преди употреба да се премахне лака за нокти! FUNGALIX FORTE се впръсква 2 пъти дневно, върху нокътя и кожата около него. Не е необходимо да се изчаква да изсъхне. Една опаковка е достатъчна за употреба от 4 седмици (100 пръскания). FUNGALIX FORTE трябва да се прилага през целия период на израстване на ноктите (6-8 месеца за ноктите на ръцете и 10-12 за краката) Не е необходимо да се пилят ноктите преди употреба! Първите резултати могат да се видят след 6 до 12 седмици. Може да се използва и при изкуствени нокти.